fbpx
csecsemő ultrahang Pécelen

Csecsemő hasi és csípő ultrahang Pécelen

A vizsgálat előtt javasolt a gyermeket megetetni, ne éhgyomorra érkezzen, mert akkor nyugtalan lehet, 1 db ruhapelenkát, és a szokásos szükséges egyéb babafelszerelést (popsitörlő, pelus…), mert a babák tudnak meglepetéseket okozni 🙂

Kérjük egy ruhapelenkát vagy kis takarót feltétlen hozzon magával a vizsgálatra, hogy a baba ne érintkezzen a mások által használt eszközökkel, ággyal.

 

Csecsemő csípő ultrahang vizsgálata 

A csípő ultrahang szűrését a babáknál 6 hetes kortól 4 hónapos korig végezzük. Csípő vizsgálathoz szükséges a gyermek combjának megfelelő pozícióban tartása, melyhez szükséges a szülő segítsége. A vizsgálat a csípőficam szűrésére alkalmas, az elérés fokának pontos,mérhető módszere. A fizikális vizsgálatnál pontosabb, objektív módszer.

Ez a vizsgálat nagyon fontos azoknál a csecsemőknél, akik családjában előfordult csípőficam /genetikai tényezők/, illetve a várandósság, szülés kapcsán jelentkeztek komplikációk.

Farfekvéses szülés, ikerterhesség, kevesebb magzatvíz, melyek a magzat kényszertartását okozhatják, következményesen befolyásolva a csípőízület fejlődését.

Csecsemő hasi ultrahang vizsgálata

A hasi szervek, máj, vesék, hasnyálmirigy, epehólyag, lép, húgyhólyag, nyirokcsomók, nagyerek, retroperitoneum képleteinek vizsgálatára, rendellenességeinek szűrésére alkalmas módszer.

A még tüneteket nem okozó fejlődési rendellenességek, elsősorban az elváltozásinak korai felismerését szolgálja, a kezelés időbeni elkezdése révén megelőzve a későbbi súlyos szövődmények kialakulását.

Vannak mellékhatásai?

Biológiailag káros hatása nincs. Az ultrahangnak és a kezelés alatt használt gélnek nincsenek mellékhatásai.

Hogyan kérheti a vizsgálatot?

Az ultrahang vizsgálat elvégzéséhez nem kell hónapokat várnia.
Kérjük telefonon jelentkezzen be a magánrendelésekre.
Pécelen ultrahang vizsgálatokra csak magánrendelés keretében van lehetőség.

Milyen gép van Pécelen?

Pécelen egy modern új gép található, amelyet kitűnő szakemberek használnak. Ha meg kell látni valamit, meg fogják látni. Bízhat a modern technológiában, ez a SAMSUNG egyik legújabb fejlesztésű típusa, a HS40 ultrahang.

péceli SAMSUNG ultrahang

 

Vizsgálatok Pécelen:

Ultrahang vizsgálatok >> UH MAGÁNRENDELÉS

Dr. Csányi Ildikó 

radiológus szakorvos

 

További hasznos cikkeink, információink

 Kérjen időpontot!

Dr. Takács Györgyi PÉCEL MED KFT - Háziorvosi és Magánrendelések Pécelen

Kapcsolat:

Pécel Med Kft. - Dr. Takács Györgyi
2119 Pécel Kölcsey u 6.

Bejelentkezés, információ magánrendelésekről:
hétköznap 14:00-20:00 óra között Kalugyer Éva:  +36 20 449-4533
Rendelő elérhetőség: +36 28 738-880
info@pecelmed.hu