fbpx
Átesett már koronavírus-fertőzésen?

OLTOTTAK SZÁMA A PRAXISBAN

Tájékoztató, hogy hány beteg kapta meg a COVID oltást!

Pfizer vakcinával oltottak

AstraZeneca oltottak

Synopharm oltóanyaggal oltottak

Moderna vakcinával oltottak

Pfizer vakcinával 2. oltás

Pfizer vakcinával oltottak (oltóponton)

Szputnyik vakcinával oltottak (oltóponton)

Vajon átesett-e koronavírus-fertőzésen? Derüljön ki!

Koronavírus tünetei

láz, száraz köhögés, fáradékonyság, nehézlégzés, torokfájdalom, fejfájás, izom-ízületi fájdalom, hidegrázás; ritkábban hányás, hasmenés, íz- vagy szaglásvesztés.

Számos esetben azonban a fertőzés tünetmentes maradhat, vagyis a megfertőződött személy egyáltalán nem érzékeli magát betegnek.

Mit kell tudni a COVID-19 tesztekről?

Szerológiai vizsgálatok: tudni akarjuk, hogy találkoztunk-e a vírussal
A szerológiai tesztek a vírus ellen termelődött ellenanyagokat (antitesteket) mutatják ki a vérmintából. Míg a nukleinsav kimutatáson alapuló tesztekkel (PCR) a vírus jelenlétét lehet bizonyítani, addig a szerológiai vizsgálat a szervezetünk válaszreakciójáról ad képet. Segíthet a tünetmentes fertőzöttek, illetve a fertőzésen már átesett személyek felderítésében. Jóllehet a piacon elérhetők ún. gyorstesztek is az antitestek kimutatására, a rapid teszteknél lényegesen jobbak az automatizált szerológiai vizsgálatok, mivel ezek érzékenysége, megbízhatósága jóval meghaladja a gyorstesztekét.
Fontos azt kiemelni, hogy önmagában a szerológiai vizsgálattal nem tudjuk igazolni vagy kizárni, hogy éppen fertőzöttek vagyunk-e, vagy sem, viszont PCR vizsgálattal kiegészítve teljeskörű információt kaphatunk arról, hogy szervezetünk a koronavírus fertőzés szempontjából érintett-e és annak melyik stádiumában vagyunk.

PCR: a leghitelesebb teszt, ami a vírus jelenlétét kimutathatja
A PCR a legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a fertőzöttség igazolására, mivel ezzel a koronavírus örökítőanyagát lehet kimutatni, így a kezdeti stádiumban lévő fertőzöttek esetében is pontos információval szolgál.
A mintavétel ebben az esetben az orrból és a garatból történik. A jelenleg elérhető tesztek közül ez a legdrágább, a leleteket legkorábban 48 órán belül kaphatjuk kézhez. Arról ad információt, hogy a mintavétel pillanatában a SARS-CoV-2 vírus jelen van-e a szervezetünkben és már az ún. ablakperiódusban (az az időszak, amíg a fertőzésre specifikus immunválasz megjelenik) képes kimutatni a kórokozót.
Igazolás kiadásához erre a tesztre van szükség!

Kép: fernando zhiminaicela/pixabay

 

ÁTESTEM MÁR KORONAVÍRUS-FERTŐZÉSEN?


A koronavírus IgG antitest vizsgálat most kedvezményesen érhető el!
Bejelentkezés alapján magánrendelés!

Ha kíváncsi rá, hogy átesett-e az új koronavírus-fertőzésen, egy vérvételből kideríthető!

A szerológiai vizsgálat során a vérben található antitesteket keressük, amelyek nagy eséllyel már a fertőzés 5-7. napján megjelenhetnek, így a vizsgálattal megállapíthatjuk, hogy a szervezetünk találkozott-e már valaha a Sars-CoV-2 vírussal.

Kik végeztessék el ezt a tesztet?

  • Akik tapasztaltak magukon az új koronavírus infekcióra jellemző tüneteket az elmúlt fél évben és úgy sejtik, hogy még hónapokkal ezelőtt átestek a fertőzésen.
  • Akik nem tapasztaltak ugyan tüneteket, de kíváncsiak arra, hogy nem tünetmentes hordozók-e, védve így rokonaikat és a környezetükben élőket.
  • Akik kapcsolatban álltak valakivel, aki tapasztalt tüneteket.
  • Akik tartanak az esetleges második hullámtól, és szeretnék megtudni, hogy átestek-e már a fertőzésen.
  • Akik a legmodernebb, legmegbízhatóbb és legpontosabb szerológiai tesztet keresik, elérhető áron.

Az új teszt előnye, hogy nem csak a fertőzás (megbetegedés)után létrejövő antitestek-, hanem a jelenleg használt oltóanyagok következtében megjelenő ellenanyag-válasz (védettség) kimutatására is alkalmas.

Amennyiben az oltást követően szeretné valaki megvizsgálni, hogy elkezdődött-e a spike-specifikus IgG antitestek termelése a szervezetében, akkor erre a célra javasolt az oltási dokumentációban írtak alapján a teljes védettség kialakulásának várható ideje után mintát venni (pl. a Pfizer-BioNTech Comirnaty esetén a 2. oltás után minimum 7 nappal).

 

A vizsgálat ára: 10.500,- Ft

A vizsgálati díj tartalmazza a kezelési költségeket!

FONTOS!
Önmagában a szerológiai vizsgálattal nem tudjuk igazolni vagy kizárni, hogy éppen fertőzöttek vagyunk-e, vagy sem. Igazolás kiállításához nem alkalmas!

A Magánlaboratóriumi vizsgálatokon Ön is kérhet egyedi vizsgálatokat Pécelen!
Bejelentkezéshétköznap 14:00-20:00 óra között Kalugyer Éva+36 20 449-4533

COVID Pajzs alapcsomag

COVID Pajzs alapcsomag

Vizsgálati panelünket azoknak ajánljuk, akiknek panaszuk nincs, de szeretnének áttekintő képet kapni szervezetük koronavírus elleni védekezőképességéről és azon tényezőkről, melyek befolyásolhatják a fertőzés kockázatát, illetve a kórlefolyás súlyosságát.

Mit tartalmaz a csomag?

A csomag tartalmazza az új koronavírus ellen termelt specifikus IgG ellenanyag, a D-vitamin és a cink vizsgálatát, melyek a védelem vonalában kiemelt szerepet töltenek be.

A COVID pajzs alapcsomag vizsgálat ára: 24.000,- FT

A vizsgálati díj tartalmazza a kezelési költségeket!

Vizsgálatok!

COVID-19 specifikus IgG vizsgálat

A szerológiai vizsgálat során a vérben található koronavírus ellenes antitesteket keressük, amelyek akár már a fertőzés 5-7. napján megjelenhetnek. Míg a PCR és az antigén teszt a vírus jelenlétét igazolhatja, addig a szerológiai tesztek azt vizsgálják, hogy korábban találkoztunk-e a vírussal, elkezdődött-e már egy arra specifikus válaszreakció. Segítségével megtudhatjuk, hogy rendelkezünk-e a vírusra specifikus hatékony immunvédelemmel.

D-vitamin

A D-vitamin szerteágazó egészségügyi hatással rendelkezik és kiemelt szerepet játszik a koronavírus elleni természetes védekező mechanizmusok támogatásában.
Szakirodalmi adatok utalnak arra, hogy a D-vitamin hiánya

  • fokozza a COVID-fertőzés kockázatát,
  • növeli a szövődmények kialakulásának esélyét,
  • növeli a halálozás valószínűségét.

Cink

A cink számtalan biológiai funkció felelőse, több száz enzimünk nélkülözhetetlen alkotóeleme, és tevékenyen részt vesz immunrendszerünk vírusok elleni védekezésében is.
A cink fontos résztvevője több ismert humán légúti patogén vírus elleni harcnak. A megfelelő cinkellátottság csökkenti ezen vírusok kapcsolódási képességét az emberi sejtekhez, valamint gátlólag hat a vírusok szaporodásához szükséges molekuláris másolómechanizmusok működésére.
Fentiekkel ellentétben, a cinkhiány viszont csökkenti a védekezésben résztvevő immunrendszeri hormonok (citokinek) termelődését és növeli a járulékos bakteriális felülfertőződések kockázatát.

  

Rendelés helyszíne: Pécel, Kölcsey u. 6.
Rendelés szombatonként: 
8:00-11:30 között

Bejelentkezés Pécelen: hétköznap 14:00-20:00 óra között Kalugyer Éva: +36 20 449-4533

 Kérjen időpontot!

Dr. Takács Györgyi PÉCEL MED KFT - Háziorvosi és Magánrendelések Pécelen

Kapcsolat:

Pécel Med Kft. - Dr. Takács Györgyi
2119 Pécel Kölcsey u 6.

Bejelentkezés, információ magánrendelésekről:
hétköznap 14:00-20:00 óra között Kalugyer Éva:  +36 20 449-4533
Rendelő elérhetőség: +36 28 738-880
info@pecelmed.hu