Fontos információk a Táplálék intolerancia/allergia vizsgálatokhoz

Fontos információk a Táplálék intolerancia/allergia vizsgálatokhoz

Nem szükséges éhgyomorra érkezni a vérvételre ezekhez a vizsgálatokhoz!

Táplálék intolerancia vizsgálat (46 tápanyag)
Ennél a panelnél az eredményközlés “negatív”, “gyengén pozitív”, “pozitív” formában történik. Színreakció alapján történik a leolvasás, a 46-os tesztben nem adunk ki pontos számértéket.

Fals negatív eredmények

Megtévesztő eredmények az ételérzékenység vizsgálat során:
Kérjük vegye figyelembe, hogy olyan ételek, melyeket már régen fogyasztott, alacsony ételintolerancia reakciót adhatnak. Ha a szervezet nincs kitéve az adott étel hatásainak, akkor a kimutatandó antitestek termelése lecsökken, így a Táplálék intolerancia (46) és (221) nem feltétlenül mutat érzékenységet.

A vizsgálat eredménye akkor lesz pontos, ha nem diétázik, mindenből enni kell egy kicsit 2-3 hétig, hogy mérni tudjuk a szervezete reakcióját (kivéve azt, amire bizonyítottan allergiás, pl.,mogyoró)

A vizsgálat a mintavételt megelőző 3 hétben fogyasztott ételek ellen termelődött IgG ellenanyagokra ad felvilágosítást. Az ezen periódus alatt étrendben nem szereplő táplálék negativitása nem jelenti azt, hogy fogyasztása nem fog intoleranciát okozni. Ezért mind az ételallergia, mind a táplálékintolerancia vizsgálatok esetében javasolható, hogy a vérvételt megelőző hetekben, leginkább 1 hónapban változatos, kiegyensúlyozott étrendet folytasson, ellenkező esetben álnegatív eredmény születhet. Természetesen ez akkor igaz, ha valamely anyaggal szemben nincsenek heves panaszai, tünetei, mert persze azt az élelmiszert ne fogyassza.

Továbbá:
A szteroidok és immunszupresszáns gyógyszerek, melyeket például autoimmun betegségeknél írnak fel, befolyásolhatják a Táplálék intolerancia (46) és (221) tesztek eredményeit. 

Fontos információk a Táplálék intolerancia/allergia vizsgálatokhoz

Mikor nem javasoljuk a Táplálék intolerancia/allergia vizsgálatokat?

A 3 év alatti gyermekeknél nem javasoljuk a Táplálék intolerancia (46) és (221) teszteket, mivel immunrendszerük még nem fejlődött ki megfelelően.
Terhesség alatt sem javasoltak az említett tesztek, mert a magzat fejlődő immunrendszere befolyásolhatja az anya ételreakcióit.

A vizsgálatokat már PÉCELEN is kérheti!

A Magánlaboratóriumi vizsgálatokon Ön is kérhet egyedi vizsgálatokat!
Bejelentkezés-időpontfoglalás  Tóthné Szabó Éva: +36 20 449-4533

Bővebb információk a magánlaboratóriumról PÉCELEN >>

 Kérjen időpontot!

Dr. Takács Györgyi PÉCEL MED KFT - Háziorvosi és Magánrendelések Pécelen

Kapcsolat:

Pécel Med Kft. - Dr. Takács Györgyi
2119 Pécel Kölcsey u 6.

Bejelentkezés, információ magánrendelésekről:
Tóthné Szabó Éva : +36 20 449-4533
Rendelő elérhetőség: +36 28 738-880
info@pecelmed.hu