fbpx
MD Orvosi Kollagén terápia Pécelen - Dr. Takács Györgyi

MD Orvosi Kollagén terápia Pécelen

Mi a kollagén?

A kollagén valójában egy zselatinos fehérje, ami megtalálható a bőrben, ínakban, csontban és minden egyéb kötőszövetben. A kollagén biztosítja a szervek és szövetek rugalmasságát, bőrünk 75%-a például kollagénből épül fel, összességében a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll.
A kollagén a test természetes terméke, a test ragasztójának is nevezik, mert összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat.

 

Kollagén hiány

Amikor az emberi testben fellép a kollagén hiány, megbetegszünk, ráncosodunk, fáradtabbnak érezzük magunkat, a szem is romlik.

A kollagén termelődése a szervezetben lelassul a kor előre haladtával. Ez a  folyamat már 20 éves kor után kezdődik, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre. A kollagén hiány vagy a kollagén pusztulása a fő oka az öregedési folyamatoknak.

A porcok nem tartalmaznak ereket, és idegvégződéseket sem, ezért amikor a porcokban fellép a kollagén hiány, nem érzékeljük azonnal, csak akkor, amikor mindez jelentős fájdalommal párosul. Ez a fájdalom az idő előre haladásával egyre csak erősödik.

bőr - kollagén tartalom

 

Milyen betegségek kialakulásához vezethető a kollagén hiány?

Ha az ízületi porcok betegszenek meg, akkor ízületi gyulladásról beszélünk. A leggyakrabban a térd a váll és a gerincoszlop ízületeinek megbetegedéseit értjük ezalatt. Kialakulhatnak még bántalmak a kéz és lábujjak ízületei között is.  A betegek erős fájdalomérzetről számoltak be.

Nyáktömlő-gyulladás, íngyulladás és az inak valamint az izomrostgyulladásnál is a kollagén hiányát tapasztalják.

 

Milyen ízületi fájdalmak esetén alkalmazható az MD kollagén terápia?

Különféle fájdalommal járó ízületi problémák, kopás, ízületi gyulladás, egyes ínsérülések, izom–, és szalagsérülések, valamint idegi eredetű fájdalmak bizonyos eseteiben javasoljuk.

Bármely ízület, például a nyak, a váll, a könyök, a kéz kisízületei, a deréktájék, az ágyéki szakasz, a csípő, a térd, a boka panaszok esetén, vagy akár az állkapocs ízület fájdalma esetén alkalmazható.

A terápia elkezdése előtt részletes kivizsgálás szükséges, ahhoz, hogy a kezelést alkalmazó orvos el tudja dönteni, hogy az Ön problémájára a kollagén injekciós terápiát javasolja-e. Az életminőség jelentősen javítható!

Időskori problémák, régóta fenálló problémák, sportsérülések

NEM SZABAD belenyugodni az ízületi fájdalomba, mert MD orvosi kollagén kezeléssel az életminőség jelentősen javítható!

Nem befolyásolja hátrányosan a véralvadást, vércukorszintet, vagy a májműködést.

A kollagén kezelés, a mielőbbi regenerációt segíti elő.
Tudta-e, hogy a szteroidok, fájdalomcsillapítók esetén a fájdalomérzet csökkenése nem jár a sérült szövetek regenerációjával?

Könnyen újra sérülhet, vagy az eredetinél súlyosabb sérülés, szakadás is felléphet.

 

 

MD kollagén terápia arcra

F I A T A L O D Á S!

Az arcon kialakuló kisebb ráncokat nem csak botox-al, vegyszerekkel és sebészeti úton lehet eltüntetni.
Kikísérletezték, hogy a vegyszermentes, az emberével megegyező folyékony kötőszövetet (kollagént) juttatnak az arcba, fantasztikus hatást érhetnek el

Dr. Takács Györgyi
belgyógyász, családorvos

Bővebb információk az MD kollagén magánrendelésről PÉCELEN >>

 

További hasznos cikkeink, információink

Kapcsolódó cikkeink:

 Kérjen időpontot!

Dr. Takács Györgyi PÉCEL MED KFT - Háziorvosi és Magánrendelések Pécelen

Kapcsolat:

Pécel Med Kft. - Dr. Takács Györgyi
2119 Pécel Kölcsey u 6.

Bejelentkezés, információ magánrendelésekről:
hétköznap 14:00-20:00 óra között Kalugyer Éva:  +36 20 449-4533
Rendelő elérhetőség: +36 28 738-880
info@pecelmed.hu